Psykologi

Psykologi emne -Holdninger

01. april 2016 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der haren ide til hvad dette kunne være og evt. nogle begreber der kan bruges?

1. Prøv at give en psykologisk forklaring på, hvorfor vi undertrykker ny viden på den måde, som det fremgår af nedenstående beskrivelse om Bush ?

Artikeluddrag:

Præsident George W. Bushs tilhængere finder det ekstraordinært vanskeligt at se virkeligheden i øjnene og acceptere, at Saddam Hussein ikke var i besiddelse af masseødelæggelsesvåben før USA's invasion. Det er én af konklusionerne i en opsigtsvækkende meningsmåling offentliggjort [... ] torsdag.

I undersøgelsen svarer 47 procent af Bush-vælgerne, at Irak havde ulovlige våben lige før krigen. Det eneste positive, man kan notere om dette chokerende resultat er, at 63 procent svarede ja til samme spørgsmål præcis to måneder tidligere.

CIA's nylige våbenrapport, hvori tidligere FN-inspektør Charles Duelfer erklærede Irak fri for ulovlige våben i mindst 10 år før krigen, har altså haft en sanddruelig effekt på en del af Bush-tilhængerne. Men stadig nægter omtrent halvdelen - eller mindst 25 mio. amerikanere - at acceptere kendsgerningerne. Kerry-tilhængere har præcist den modsatte opfattelse. I undersøgelsen siger kun otte procent i denne gruppe, at Irak rådede over masseødelæggelsesvåben op til krigen i 2003.

[...] En sandsynlig forklaring på, hvad institutleder Steven Kull kalder Bush-vælgeres »kognitive dissonans« kan findes i deres svar på et andet spørgsmål. Tog Bush den rigtige eller forkerte beslutning, da han gik i krig mod Irak? Her svarer 85 procent af Bush-tilhængerne ja. Kun otte procent af Kerry-vælgerne støtter krigen. Disse vælgere er altså endnu ikke villige til erkende, at det var en fejltagelse at invadere Irak. »De undertrykker gerne modstridende oplysninger om førkrigs-Irak,« siger Steven Kull. Den formodning bekræftes af samtaler med republikanske vælgere. »Jeg tror, der er meget Bush ikke kan sige, fordi det er fortroligt,« sagde John Elam, republikansk borgmester i en lille by i Ohio for nylig til Information.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af MelissaDuus (Slettet)

Hvad er du nået frem til? 


Skriv et svar til: Psykologi emne -Holdninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.