Fysik

Hjælp der hasteeeer

04. april 2016 af Sami01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En pige med massen 60 kg bestråles med en Cs-137 kilde med en aktivitet på 8,5*10^7 Bq. kilden udsender konstant 8,5*10^7 kvanter/sekund med en middelenergi på 0,66 MeV. det er 5% strålingen der rammer pigen og kun 75% af disse stråler der yderligere bliver absorberet. pigen udsættes for strålingen i to timer. 

Beregn:

A) Den obsorberede dosis

b) Den ækvivalente strålingsdosis


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

D = E/m

D = 0,05 * 0,75 * 8,5*107 kvanter/s * 0,66 MeV/kvant * 1,602?176?565?×?10-13 J/MeV * 2 timer * 60 min/time * 60 s/min / 60 kg = ..... Gy

b)

H = D * Q

Q er 1 Sv/Gy for β-stråling (Cs-137 udsender β-stråling).

H = ...Gy * 1 Sv/Gy = ..... Sv


Skriv et svar til: Hjælp der hasteeeer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.