Matematik

Dm(f)

05. april 2016 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvis jeg vil angive, at en defintionsmængde er alle reelle tal undtaget 0 og kvadratrod 5, er det så korrekt at angive det således:

Dm(f)=R\0+\sqrt{5}

(Den vil ikke vise den spejlvendte skråstreg efter R, men jeg har angivet denne)

Jeg tænker her på plustegnet. Der står vel i princippet bare, at definitionsmængden er alle reelle tal bortset fra kvadratrod 5. Hvordan skal jeg ellers skrive det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2016 af SådanDa

Nej, plus dur ikke. Når du fraregner noget fra en mængde, må du sørger for at det også selv er en mængde du fraregner. (Det kan godt være en mængde bestående af kun et punkt.) Du skal altså sætte mængdeklammer {} uden om dine punkter, du kan altså skrive således:

Dm(f)=\mathbb{R}\backslash\(\{0\}\cup\{\sqrt{5}\}\), eller du kan samle begge dine punkter i en mængde direkte, og skrive:

Dm(f)=\mathbb{R}\backslash\{0,\sqrt{5}\}.


Svar #2
05. april 2016 af Arccossintan (Slettet)

Tak :)


Svar #3
05. april 2016 af Arccossintan (Slettet)

Så ''u'et'' betyder og?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2016 af SådanDa

∪ er foreningsmængden mellem to mængder, altså alt det der er i den ene mængde eller i den anden mængde.

Læs evt. mere her:

https://www.matematikfessor.dk/lessons/faellesmaengde-og-foreningsmaengde-352


Skriv et svar til: Dm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.