Matematik

Bestem tallet K

06. april 2016 af Pilegaard13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave som jeg ikke lige kan dreje.

Funktionen f er givet ved f(x)=x^{2}-4x+k hvor k er et reelt tal.

Opgaven Bestem tallet K, så f har et nulpunkt.

Hvordan gør jeg det jeg er helt på bar bund. på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af 123434 (Slettet)

diskriminaten angiver antallet af nulpunkter. Når d=0, så er der ét nulpunkt

d=b2-4*a*c

d=0, a=1 og b=-4

0=-42-4*1*c

0=16-4*c

c=4

Når c=4, så har f ét nulpunkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2016 af fosfor (Slettet)

Skriv determinanten op of sæt den lig 0, løs derefter mht. k


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2016 af mette48 (Slettet)

  [f(x)=x^{2}-4x+k]  hvor k er et reelt tal

a=1, b=-4 og c=k

d=(-4)2-4*1*k =0

16-4k=0

k=4


Svar #4
06. april 2016 af Pilegaard13 (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem tallet K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.