Matematik

eksponentiel regression

08. april 2016 af 00Julie00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) for en bestemt population af fisk har man gennem en årrække opgjort den relative vækshastighed (målr i år-1). resultaterne fremgår af sidenstående tabel.
udviklingen kan beskrives ved en funktion af typen: 
f(t)=b*a^(t)´
a) benyt data til at bestemme a og b: 

x= 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 2006, 

y= 0.398, 0.302, 0.259, 0.221, 0.158, 0.124

denne opgave har jeg lavet: svarene er

 b=0.39905591823
a=0.79719375136362

opgave b ) Benyt modellen til at bestemme det år, hvor den relative væksthastighed er 0,1år-1 og bestem halveringstiden for f.

denne opgave har jeg også lavet 

Året hvor den relative væksthastighed er lig 0.1 er 6.10 år efter 2001. 

opgave c) Bestem en forskrift for N, skitser grafen for N, og bestem det år, hvor antallet af fisk i 
populationen overstiger 2000. 

det er her jeg har problemmer, jeg vil gerne brude desolve og når jeg gør det ved jeg ikke om jeg får det rigtige derefter ved jeg ikke hvad man skal gøre efter man har fundet n. 

jeg siger 

deSolve(((1)/(n))*n'=0.39905591823*(0.79719375136362)^(t) and n(0)=520,t,n)

og får 

n=3024.32*(0.17194)^((0.797194)^(t))

hvis dette er rigtigt hvad gør jeg så nu hvis ikke hvordan gør jeg. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2016 af peter lind

Jeg kender ikke dit CAS værktøj; men det ser fornuftigt ud.

løs ligningen n(t) = 2000


Svar #2
09. april 2016 af 00Julie00 (Slettet)

jeg har ti n-spire

og nej jeg tror jeg har gjort det forert for jeg får dette underlige svar. 

solve(n(t)=200,t) =   t=−1.91278


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2016 af peter lind

Du skal løse ligningen n = 2000 ikke n = 200


Skriv et svar til: eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.