Matematik

ln(a*b)=ln(a)+ln(b) Bevis

08. april 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

ln(a*b)=ln(a)+ln(b)

Det gælder, at eln(x)=x og ln(ex)=x, det gælder, fordi ln og e er hinandens omvendte funktioner og går derfor ud med hinanden

Jeg omskriver a til ln(ea) og b til ln(eb)

ln(eln(a)*eln(b))      benytter potensregnereglen (a*an)=am+n

ln(eln(a)+ln(b))

in og e går ud med hinanden, så tilbage står ln(a)+ln(b)

Er mit bevis korrekt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2016 af peter lind

Kommer lidt an på hvordan du har fået defineret logaritmefunktionen. Hvis du har fået defneret logaritmefunktionen som den inverse til eksponentialfunktionen er tankegangen korrekt


Svar #2
08. april 2016 af 123434 (Slettet)

Det har jeg


Skriv et svar til: ln(a*b)=ln(a)+ln(b) Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.