Fysik

Dobblereffekt

10. april 2016 af misslovelyy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Stjernen HD ligger på afstand 81,7 lysår og bevæger sig fra solen med fart på 308 km/s

a ) beregn rødforskydning! 

Det har jeg gjort og fået z = 0,001

b) ved hvilken bølgelængde obseveres Ha? i lyset fra denne stjerne..

er kommet frem til vi skal bruge dobblereffekten - men kender den ikk ,eller hvordan den beregnes ... hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

z = (λobserveret - λudsendt) / λudsendt  <=>

udsendt = λobserveret - λudsendt  <=>

λobserveret = (z + 1)λudsendt

Hα har bølgelængden 656,28nm

λobserveret = (0,001 + 1) * 656,28nm = 656,94 nm


Skriv et svar til: Dobblereffekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.