Matematik

Integralregning

11. april 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan løse denne integralregning for mig:
 \int \frac{7x}{3x-5} dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2016 af PeterValberg

CAS :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. april 2016 af lokpæø (Slettet)

Men vi skal lave den i hånden sagde vores lærer :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2016 af SuneChr

Vi kan med fordel spalte brøken i to led:

\frac{7x}{3x-5}=\frac{\frac{35}{3}}{3x-5}+\frac{\frac{7}{3}\left ( 3x-5 \right )}{\left ( 3x-5 \right )}
Forkort parenteserne væk i det andet led og integrér herefter hvert led for sig.


Svar #4
12. april 2016 af lokpæø (Slettet)

Partialintegralregning eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2016 af SuneChr

# 4   Find stamfunktion for hvert af leddene. Første led, substitution.
Nu er opgaven her jo meget nem, da x "står i første" både i tæller og nævner.
Man kan også indse det ved polynomiers division.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.