Fysik

Vindmodstand

12. april 2016 af jacob7012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 
Sidder med denne opgave, som ikke give meget mening for mig. 
Håber nogle kan hjælpe! 

En cyklist holder en konstant hastighed på 30 km/h, selv om det blæser en jævn vind, det vil side 6 m/s
Hvor mange procent større kraft skal han levere, når han har modvind, end når han har medvind? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2016 af hesch (Slettet)

30 km/t = 8,333 m/s

Dvs. at vindens relative hastigheder i forhold til cyklisten er:

vmod = 8,333 m/s + 6 m/s

vmed = 8,333 m/s - 6 m/s

Der er så to forskellige udtryk til til bestemmelse af modstanden som funktion af vmod / vmed:

F = k1 * v   eller  F = k2 * v2  afhængig af "Reynolds number", ( laminar eller turbulent luftstrømning omkring cyklisten).  Udtrykkene kan såmænd være forskellige i de to tilfælde.

"Vælger" du fx det sidste udtryk i begge tilfælde, bliver

Fmod / Fmed = ( vmod / vmed )2.


Skriv et svar til: Vindmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.