Fysik

Rydbergkonstant! Hjælp!

17. april 2016 af AnneMarie88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme en værdi for rydbergkonstaten vha. det vedhæftede, men jeg aner ikke hvordan jeg kan gøre det..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2016 af peter lind

Der gælder R(1/m2-1/n2) = 1/λ hvor R er Rydbergkonstanten.

Der er altså en lineær sammenhæng mellem de to sidste søjler i skemaet. Lav en lineær regression på de to sidste søjler. Det vil give dig Rydbergkonstanten. Hvis dit CAS værktøj giver dig mulighed for det kan du prøve med en regression hvor konstantleddet er sat til 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2016 af mathon

hvoraf:
                        R_{ydb}=\frac{\lambda ^{-1}}{\frac{1}{4}-\frac{1}{n^2}}
                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af mathon

Kaldes
                   \frac{1}{4}-\frac{1}{n^2} for x
    og
                  \frac{1}{\lambda } for y

    haves
                  y=R_{ydb}\cdot x

                  \frac{y}{x}=R_{ydb}


Skriv et svar til: Rydbergkonstant! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.