Matematik

v(x)=b*x^a

18. april 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Se det vedlagte billede! - Jeg håber der er nogen der kan hjælpe med alle 3 opgaver :) 

På forhånd tak 

William 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2016 af 123434 (Slettet)

Når du har opgivet mere end 2 punkter, så skal du lave regression. Sammenhængen er V(x)=b*xa, derfor laver du potensregression

V(x)=0,17*x2,9819

V(x)=rumfang i cm3 og x=højden målt i cm

b)

Bestem højden af en karaffel på 1500 cm3

V(x)=1500

1500=0,17*x2,9819

x=2,9819√(1500/0,17)=21,04

En karaffel med et rumfang på 1500cm3 er ca. 21 cm høj

c)

Bestem hvor mange % rumfanget af en karaffel i denne serie ændres med, når højden øges med 15%

Højden, dvs. x vokser med 15%

Fx=1+15/100=1,15

Fv=Fxa

Fv=1,152,9819=1,5170

fv=(Fv-1)*100

fv=(1,5170-1)*100=51,7%

Når højden øges med 15%, så øges rumfanget med 51,7%


Svar #2
18. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

Tak for dit svar, jeg er dog lidt i tvivl med A), er svaret så bare V(x)=0,17*x2,9819, eller hvad skal jeg gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2016 af 123434 (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2016 af fnulle7 (Slettet)

hvorfor er opgave a) V(x)=0,17*x2,9819 ? ;)


Skriv et svar til: v(x)=b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.