Kemi

kemi hjælp

19. april 2016 af LailaAriana - Niveau: A-niveau

Hej, sidder med en opgave, som jeg forstår intet af, har brug for hjælp, tak

PS. øsnker mellem beregninger og forklaringer tak.

opgave 3.17

En opløsning er fremstillet ved at blande følgende væsker i en 500 mL målekolbe: 

60 mL 0,21 M HCl og 90 mL 0,050 M HNO3

a) beregn pH for blandingen

Opløsningen hældes ud i et bærgerglas, der indeholder 0,92 g Ca(OH)2.

Hele mængden af Ca(OH)2 kan opløses under de givne forhold.

b) Opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bærgerglasset.

Efter endt reaktion afkøles blandingen til 25 grader

c) Beregn pH for den nye blandning.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af mathon

a)

Begge syrer er stærke og fuldt ioniserede, hvorfor
i blandingen
                        \left [ H_3O^+ \right ]=c_s

Benyt dette til at beregne
den samlede oxoniumkoncentration

                        \left [ H_3O^+ \right ]_{total}
   og
                        pH=-\log\left (\left [ H_3O^+ \right ]_{total} \right )

 
                       


Skriv et svar til: kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.