Matematik

Eksponentiel

21. april 2016 af KatrineJe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave .:)

Opgave 1 

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at

f(3)=864 og f(6)=1493. 

a) Bestem en forskrift for f .
b) Bestem fordoblingskonstanten for f . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(3)=864 og f(6)=1493

f(x)=b*ax

864=b*a3

1493=b*a6

1493/864=(b*a6)/(b*a3)

1,7280=a3

3√1,7280=3√a3

a=1,2

864=b*1,23

b=864/1,23=500

f(x)=500*1,2x

b)

T2=log(2)/log(a)

T2=log(2)/log(1,2)=3,80


Svar #3
22. april 2016 af KatrineJe (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.