Matematik

Vektorregning

24. april 2016 af Greger5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Jeg har lidt problemer med en opgave, hvor man skal bestemme en firkants sidelængder og vinkler. 

Firkanten er tegnet på baggrund af nogle punkter. Punkterne kan ses i det vedlagte billede sammen med den illustrerede firkant. Så mit spørgsmål til jer er, hvordan man finder sidelængderne og vinklerne? 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2016 af mathon

Sidelængder findes ved brug af to-punktsformlen.

Firkanten deles af en diagonal i to trekanter, hvori tangensberegning anvendes flere gange.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du kan bestemme vektoren, der er mellem de to punkter, ved at betegne punkterne som stedvektorer. Sidelængderne kan findes ved formlen:

\left | a \right | =\sqrt{a_1^2+a_2^2}    - du skal bare bruge din fundne vektors koordinater.

Vinklerne kan udregnes som: 

v=cos^{-1}(\frac{a*b}{\left | a \left |* \right |b\right |})   - Det øverste er prikproduktet mellem dine to vektorer. Det nederste er et reelt gangetegne. Det er dog her ikke uvæsentligt, hvordan du har valgt dine vektorer, i forhold til deres retning. 


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.