Matematik

x^2-4x+5=x+1

25. april 2016 af frederik122 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde x i denne ligning, hvordan gør jeg?  x^2-4x+5=x+1

Please hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2016 af PeterValberg

x- 4x + 5 = x + 1
x- 5x + 4 = 0

Løs andengradsligningen :-)
Se eventuelt video nr. 7,8,9 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2016 af SuneChr

Træk højresiden over på venstresiden, reducér og løs ligningen som en 2.gr's ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af mette48 (Slettet)

træk x+1 fra på begge sider af =

Brug derefter løsningsformlen for en andengradsligning


Skriv et svar til: x^2-4x+5=x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.