Matematik

Luftmodstand

26. april 2016 af Sariwa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kunne godt bruge lidt hjælp til opgave C her

Vedhæftet fil: kk.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Luftmodstanden på en bil afhænger af bilens fart. For en bestemt bil kan sammenhængen 
mellem bilens fart x (målt i km/time) og luftmodstanden y (målt i newton) beskrives ved 
y = 0,035*x2
a) Hvor stor er luftmodstanden, når bilens fart er 80 km/time? 

x=80

y=0,035*802=224

Luftmodstanden er 224 newton, når bilens hastighed er 80km/t


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

b)

Hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30%? 

bilens fart er x, dvs. x stiger med 30%

Fx=1+30/100=1,30

Fy=Fxa

Fy=1,302=1,69

ry=(Fy-1)*100

ry=(1,69-1)*100=69%

Når bilens fart øges med 30%, vokser luftmodstanden med 69%


Svar #3
26. april 2016 af Sariwa (Slettet)

#2

b)

Hvor mange procent vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30%? 

bilens fart er x, dvs. x stiger med 30%

Fx=1+30/100=1,30

Fy=Fxa

Fy=1,302=1,69

ry=(Fy-1)*100

ry=(1,69-1)*100=69%

Når bilens fart øges med 30%, vokser luftmodstanden med 69%

Hurtigt spørgsmål, hvorfor kalder du den Fx og ikke bare X


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2016 af mathon

         F_x er x-forholdet = \frac{x_2}{x_1}=1+r_x

         F_y er y-forholdet = \frac{y_2}{y_1}=1+r_y

hvorfor du - i overensstemmelse med #2 -
kan skrive:
                       1+r_y=(1+r_x)^2

                       1+r_y=(1+0{,}30)^2=1{,}69

                       r_y=0{,}69=69\%


Svar #5
26. april 2016 af Sariwa (Slettet)

ehhhh, lige nu er jeg lidt tabt, der står også r{{_{y}}}


Svar #6
26. april 2016 af Sariwa (Slettet)

Gud det her er åndsvage spørgsmål, men har brug for helt konkret svar i det der for netop den her situation


Svar #7
26. april 2016 af Sariwa (Slettet)

#4

         F_x er x-forholdet = \frac{x_2}{x_1}=1+r_x

         F_y er y-forholdet = \frac{y_2}{y_1}=1+r_y

hvorfor du - i overensstemmelse med #2 -
kan skrive:
                       1+r_y=(1+r_x)^2

                       1+r_y=(1+0{,}30)^2=1{,}69

                       r_y=0{,}69=69\%

Hvad mener du med i overenstemmelse med? Altså hvis jeg skulle kæde dem sammen ved jeg ikke hvordan


Skriv et svar til: Luftmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.