Matematik

er der nogle der er så gode og hjælpe mig med denne opgave

27. april 2016 af Bang7812 - Niveau: C-niveau

Opgave 3 For en kegle gælder

V = — • n • r2 • h ,

3

hvor V er keglens rumfang, r er radius i grundfladen, og h er højden. a) Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2016 af mathon

             V_{keg}=\frac{1}{3}\cdot h\cdot \pi \cdot r^2

             h=\frac{3\cdot V_{keg}}{ \pi \cdot r^2}

             h=\frac{3\cdot \left (150\; cm^3 \right )}{ \pi \cdot (4\; cm)^2}

             h=\frac{3\cdot 150}{4\pi }\; cm^{3-2}

             h=\frac{3\cdot 150}{4\pi }\; cm

...

      cm^{3-2}=cm^1=cm


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2016 af mathon

korrektion:

           V_{keg}=\frac{1}{3}\cdot h\cdot \pi \cdot r^2

             h=\frac{3\cdot V_{keg}}{ \pi \cdot r^2}

             h=\frac{3\cdot \left (150\; cm^3 \right )}{ \pi \cdot (4\; cm)^2}

             h=\frac{3\cdot 150}{\mathbf{\color{Red} 16}\pi }\; cm^{3-2}

             h=\frac{3\cdot 150}{16\pi }\; cm

...

      cm^{3-2}=cm^1=cm


Skriv et svar til: er der nogle der er så gode og hjælpe mig med denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.