Matematik

4=2^x

30. april 2016 af ohio12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, det er sikkert let at regne ud, men jeg kender ikke metoden. 

Jeg skal finde ud af hvad x er ligningen 4=2^x, men det ved jeg ikke lige hvordan gøres. Jeg ved at det skal blive 2. 

Håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af LubDub (Slettet)

             4 = 2x

             22 = 2x

             log(22) = log(2x)

             2•log(2) = x•log(2)

             x = 2•log(2)/log(2) = 2•1 = 2

eller benyt at for a = bx gælder at x = logb(a), dvs. 4 = 2x, og x = log2(4) = 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2016 af mathon

          22 = 2x      to identiske potenser med samme rod har identiske eksponenter.

          x=2


Skriv et svar til: 4=2^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.