Fysik

Fysikopgave

02. maj 2016 af Elev1097 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til en fysikopgave, som jeg er gået i stå med. 

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven med de oplysninger jeg har. 

Opgave 1) Hvor højt var luftballonen oppe da stenen blev kastet ud?
 Jeg har regnet den ud og fået resultatet til 139,46, men er ikke sikker på det er rigtigt. Er der nogle der ved hvilken formel jeg skal bruge?  

Opgave 2) Hvor højt var luftballonen oppe, da stenen ramte jorden? 
Her har jeg også regnet et muligt resultat.

Opgave 3) Hvor langt er stenen væk fra luftballonen,  i det øjeblik stenen rammer jorden? 

Håber på I kan hjælpe 

Vedhæftet fil: udk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2016 af peter lind

1) brug at h = ½g*t2

2)  resultatet fra opgave 1 minus hastighed af ballonen *tid

3) Vandret hastighed af sten*tid


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Husk, at stenen bevæger sig opad med personen! Derfor:

1) h1 = ½g*t2 + v*t.

2) h2 = h1 - 6s*20m/s.

3) Dette spørgsmål ka fortolkes på to måder. Den ene er den vandrette afstand mellem sten og ballon, den ande er den skrå afstand mellem dem. Find den vandrette afstand ud fra faldtiden og den vandrette hastighedskomposant, så har du svaret ud fra den første fortolkning. Brug pythagoras til at finde den skrå afstand. (jeg vil mene, at det er denne afstand, der spørges om.)


Svar #4
02. maj 2016 af Elev1097 (Slettet)

Tak for hjælpen. Kan det passe at luftballonen er højst oppe i opgave 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Den er lige højt oppe i 2 og 3, men lavere i 1.


Svar #6
02. maj 2016 af Elev1097 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Fysikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.