Matematik

lineær funktion

04. maj 2016 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der vil hjælpe mig med denne opgave?

Bestem en forskrift for den lineære funktion, hvis graf går gennem punkterne A(-2,1) og B(4,13)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2016 af 123434 (Slettet)

(-2,1)      og (4,13)

(x1, y1)       (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(13-1)/(4-(-2)=12/(4+2)=12/6=2

y=2x+b

1=2*-2+b

1=-4+b

1+4=-4+b+4

b=5

y=2x+5


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.