Fysik

Masseændring

08. maj 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 
Jeg skal beregne masseændring ved henfaldet?
Jeg har følgende oplysninger:
Na-22 henfalder til Ne-22 ved β+ henfaldet.
22/11 Na -> 22/10 Ne + 0 over 1 e.
Atommasser: m(Na)=21,994436 u og m(Ne)=21,991385.

a) Beregne masseændring ved henfaldet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2016 af mathon

m\left (_{11}^{22}\textrm{Na} \right )=21{,}994434\; u

m\left (_{10}^{22}\textrm{Ne} \right )=21{,}991383\; u

m\left (_{1}^{0}\textrm{e} \right )=0{,}000549\; u

                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta m=\left ( \left (21{,}991383+0{,}000549 \right )-21{,}994434 \right )\; u=-0{,}002502\; u=-4{,}15467\cdot 10^{-30}\; kg


Svar #2
08. maj 2016 af VI1000 (Slettet)

Jeg har resultatet og det skal give -1,9538·10-3.


Svar #3
08. maj 2016 af VI1000 (Slettet)

#1

m\left (_{11}^{22}\textrm{Na} \right )=21{,}994434\; u

m\left (_{10}^{22}\textrm{Ne} \right )=21{,}991383\; u

m\left (_{1}^{0}\textrm{e} \right )=0{,}000549\; u

                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta m=\left ( \left (21{,}991383+0{,}000549 \right )-21{,}994434 \right )\; u=-0{,}002502\; u=-4{,}15467\cdot 10^{-30}\; kg

Jeg har resultatet og det skal give -1,9538·10-3 u.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2016 af mathon

      \Delta m=-0{,}002502\; u=2{,}502\cdot 10^{-3}\; u


Svar #5
08. maj 2016 af VI1000 (Slettet)

#4

      \Delta m=-0{,}002502\; u=2{,}502\cdot 10^{-3}\; u

Tak for hjælpen, jeg kan få det til resultatet ved at gange elektronen med 2.

Δm = 21,991385 u + 2 · 5,4858·10-4 - 21,994436 u.
Δm = - 1,9538·10-3 u


Skriv et svar til: Masseændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.