Matematik

Vilkårlige trekant

09. maj 2016 af Nicolinelauridsen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har dette spørgsmål til en aflevering til imorgen, om jeg ikke helt kan finde ud af. 

Jeg her en vilkårlig trekant (ABC), vinkel C er 29 grader og stykket BC er 5,2, og arealet er 8,4.

a) bestem længden af siden AC, altså side b. 

Håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2016 af mathon

Du har for trekantsarealet T

                                                 \frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)=T                  

                                                 b =\frac{2\cdot T}{a\cdot \sin(C)}


Svar #2
09. maj 2016 af Nicolinelauridsen123 (Slettet)

Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2016 af mette48 (Slettet)

#0

Med alle de oplysninger du har om trekanten er det ikke en vilkårlig trekant.

Start med at lave en prøveterning af trekanten og skriv målene på tegningen.

Indtegn også højden på a.

Højden på a fås af Areal=1/2 h*a     8,4=1/2*h*5,2  isoler h

h=b*sin(29)  isoler b


Skriv et svar til: Vilkårlige trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.