Matematik

sammenhæng mellem to variabler

09. maj 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Er der nogle som kan forklare mig hvórdan jeg skal regne det ud? :)


Sammenhængen mellem to variabler x og y er givet ved følgende skema:
x l -4 l 1 l 3 l 7 l
y l -78 l 34 l 79 l 170

Det oplyses at der med god tilnærmelse gælder, at: y=a*x+b

Bestem ved regression tallene a og b
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2016 af JulieW99

Benyt regression???? Der er nok en knap i dit CAS-værktøj der hedder "Regression" og her skal du vælge en lineær.

- - -

Vh Julie


Svar #2
09. maj 2016 af Mm98

Kan jeg ikke lave det i hånden? :)
?istedet for at bruge Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2016 af peter lind

Alt hvad Nspire kan lave kan du også med den nødvendige viden lave i hånden. Det vil bare tage meget meget lang tid, så det vil jeg ikke anbefale dig


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2016 af mathon

                                                             \begin{array} {|c|c|} x&y\\ \hline -4&-78\\ \hline 1&34\\ \hline 3&79\\ \hline 7&170 \end{array}            

                                      y=ax+b                   y=22{,}537879x+11{,}808765


Skriv et svar til: sammenhæng mellem to variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.