Matematik

Beregning af vinkel B i retvinklet trekant.

14. maj 2016 af almpalm (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har ligenu i matematik emnet trigonometri. Jeg skal beregne i opgave vinkel A og B i en retvinklet trekant. Jeg ved godt hvordan man beregner vinkel A ved hjælp af cos, sin eller tan, men jeg er ikke sikker på hvordan jeg beregner vikel B eller C. 

Skal jeg bare starte med, at finde vikel A og så minusse vinkel A med 180 grader, som er vinkelsummen i en trekant og så dividere med 2?....


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2016 af Soeffi

#0 Jeg skal beregne i opgave vinkel A og B i en retvinklet trekant. 

Den ene vinkel er 90º, det burde forenkle problemet. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2016 af Camilla2rasmussen

Hvis du ved at en af vinklerne er 90 grader, og du efterfølgende har fundet vinkel A, skal du sige:
180 - 90 - A   = B


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2016 af mette48 (Slettet)

C=90 du har fundet A med sin/cos

vinkelsummen i en trekant er 180

B=180-90-A


Skriv et svar til: Beregning af vinkel B i retvinklet trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.