Fysik

Rotationel dynamik

15. maj 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

1) Jeg har indtegnet tyngdekraften mg og snorkraften i kraftdiagrammet, er der flere? 

2) Vi skal bestemme snorspændingen, men jeg er ikke helt med. Jeg har kigget på facit, men hvorfor isolér de ikke bare S ud fra newtons anden lov som man opstiller dvs. S*cos(thehta)-mg=ma? 

3) Og jeg ved vi skal anvende torque = I*alfa for at bestemme massemidtpunktsacceleration, men hvad svarer torque til? Jeg kender kun inertimomentet nemlig. 

og ud fra hvilken formel regnes vinelacceleration? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af peter lind

Der er også en reaktion fra rotationsaksen. Du skal også bruge at drejningsmomentet (torque på engelsk)  omkring tyngdepunktet er 0.

Du skal til de øvrige spørgsmål bruge at

I*d2ω/dt2 = D   I er inertimomentet, ω er vinkelhastigheden og D er drejningsmomentet.

Desuden energibevarelse


Skriv et svar til: Rotationel dynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.