Matematik

Divisionsalgoritmen - multiplicitet

16. maj 2016 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregnes multipliciteten af en rod? Gerne en step-by-step med forklaringer


Svar #1
16. maj 2016 af AlmostDoneO

mere specifikt: Jeg har polynomiet z^{5}+4z^{4}+4z^{3}+5z^{2}+20z+20, hvor det er opgivet at -2 er en rod. VHA. divisionsalgoritmen har jeg fundet q(z)=z^{4}+2z^{3}+5z+10. Jeg skal beregne roden -2's multiplicitet


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2016 af VandalS

Hvis -2 er en rod i polynomiet, dividerer z+2 polynomiet uden rest. Hvis roden har multiplicitet 2 går z+2 op i det nye polynomium uden rest, og så fremdeles for højere multiplicitet.


Svar #3
16. maj 2016 af AlmostDoneO

så z+2 skal gå op i z+^{4}+2z^{3}+5z+10?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2016 af VandalS

Ja, hvis -2 skal have multiplicitet to.


Svar #5
16. maj 2016 af AlmostDoneO

Jeg skal beregne rodens multiplicitet, så det er ikke opgivet hvad multipliciteten er.

Jeg kan ikke få z+2 til at gå op i det nye polynomium der fremkommer efter #3 (z^{3}+5), så jeg regner med den har multipliciteten 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2016 af mette48 (Slettet)

z^{5}+4z^{4}+4z^{3}+5z^{2}+20z+20):(z+2) = z4+2z3+5z+10

z5+2z4 rest  2z4                  

             2z4+4z3 rest 0

                         5z2+10z rest 10z

                                       10z+20 rest 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2016 af mette48 (Slettet)

(z4+2z3+5z+10):(z+2) = z3+5

z4+2z3 rest 0

           5z+10 rest 0

--------------------------------

(5z+10):(z+2)= 5

5z+10 rest 0

multipliciteten 3


Skriv et svar til: Divisionsalgoritmen - multiplicitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.