Matematik

Bestem b så d=0 og monotoniforhold

17. maj 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Der er givet andengradsligningen 5x2+bx+5=0

Bestem diskriminanten. For hvilke værdier af tallet b har ligningen netop én løsning

d=b2-4*a*c

a=5 og c=5

d=b2-4*5*5

d=b2-100

Når d=0, så har andengradsligningen én løsning

0=b2-100

0+100=b2-100+100

100=b2

√100=√b2

b=10

Opgave 2

En funktion f er givet ved f(x)=4x2-x4

a) Løs ligningen f(x)=0

x=-2 V x=0 V x=2

Grafen for skærer førsteaksen i punkterne (-2,0) (0,0) og (2,0)

b)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i det punkt, der har førstekoordinaten -2

y=f'(-2)*(x-2)+f(-2)

y=16x-32

c)

Længden L af grafen i et interval a<x<b kan beregnes ved

L=ba∫√(1+f'(x)2)dx

Bestem længden af den del af grafen for f, der ligger i første kvadrant

Den øvre grænse b er 2, og den nedre grænse a er 0

L=20√1+(8x-4x3)2dx

Mit cash-værktøj vil ikke regne det ud, men er min mellemregning rigtig?

Opgave 3

Der er givet funktionen f(x)=√x-x+7  x>0

a) Løs ligningen f'(x)=0

x=0,25

b)

Bestem monotoniforholdene for f

Monotonitabel

f'(x)=0,5x-0,5-1

x             0,1           0,25       0,5

f'(x)         +                0            +

f'(x) er voksende i intervallet ]0;0,25]

f'(x) er aftagende i intervallet [0,25;∞[

Globalt maksimum i x=0,25

Det ville være en stor hjælp for mig, hvis der lige var en der kunne kigge mine opgaver igennem og bekræfte, at jeg er på rette spor. Det kunne godt være, at der havde sneget sig nogle fejl ind, som jeg kunne lære af 

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2016 af mette48 (Slettet)

Brug din lærer, han får løn for at hjælpe, det får vi andre ikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2016 af AskTheAfghan

Opgave 1), du har b2 = 100, men svaret er b = ±10.

Opgave 2), der skal være y = f '(-2)(x + 2) + f(-2) = 16x + 32. Ja det ser fint ud. (Svaret er 8.43 enh2).

Opgave 3), der skal stå minus tegnet på tabellen ved f '(0.5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2016 af mathon

          L=\int_{0}^{2}\sqrt{1+(f{\, }')^2(x)}\mathrm{d}x\approx 8{,}43


Skriv et svar til: Bestem b så d=0 og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.