Matematik

Reducering

21. maj 2016 af KatrineJe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe mig med reducering..? :)

(a+b)2 - 2ab - a2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2016 af pingpon (Slettet)

Udvid det første udtryk, og læg derefter dem sammen;

(a+b)^2 = a^2+2ab+b^2

Du har altså;

a^2+2ab+b^2-2ab-a^2

Heraf, kan du se at a^2 og 2ab vil gå ud grundet fortegnene;

Du kan se at du ender med at b^2 står alene


Svar #2
21. maj 2016 af KatrineJe (Slettet)

Jeg forstår godt det første udtryk... men nr. 2 udtryk forstår jeg ikke, hvordan du skriver - 2ab - a^2 til sidst? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2016 af mathon

#2

Der indsættes i det oprindelige udtryk:

                \mathbf{\color{Red} (a+b)^2}-2ab-a^2

                \mathbf{\color{Red} a^2+2ab+b^2}-2ab-a^2

                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2016 af Lunaskovgaard (Slettet)

(a+b)^2 er en kvadratsætning, og den kvadratsætning lyder "(a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab"

Derfor lyder dit udtryk nu: a^2 + b^2 + 2ab - 2ab - a^2

Derefter kan man begynde at regne, og trække tal fra. Det er meget simpelt, da de tal der står i minus, også er der i plus, og derfor går de ud med hinanden:

a^2 + b^2 + 2ab - 2ab - a^2 = b^2 + 2ab - 2ab

b^2 + 2ab - 2ab = b^2

Så derfor er resultatet b^2

Svar #5
21. maj 2016 af KatrineJe (Slettet)

Tusind tak  allesammen :) har forstået det nu :D


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.