Matematik

Reducering

22. maj 2016 af KatrineJe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er svaret korrekt og hvis ikk, hvordan løser man den så? :)

(2a-b)2-b2

4a - b2-b2

= 4a


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af PeterValberg

Du har udregnet parentesen en anelse forkert

(2a - b)2 = 4a2 + b2 - 4ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. maj 2016 af KatrineJe (Slettet)

nååårr,, hmm hvordan kommer jeg så videre? og hvor får du 4ab fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2016 af Soeffi

#0

({\color{Red} 2a}-{\color{Blue} b})^2-b^2=({\color{Red} 2a})^2-2\cdot {\color{Red} 2a}\cdot {\color{Blue} b}+{\color{Blue} b}^2-b^2=4a^2-4ab

Ti-Nspire:


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2016 af PeterValberg

#2 Huske på kvadratsætningerne....

"kvadratet på en toleddet størrelses differens er lig med kvadratet på det første led
plus kvadratet på det andet led, minus det dobbelte produkt"

(a - b)2 = (a - b)(a - b) = aa - ab - ba + bb = a2 + b2 - 2ab

I dit tilfælde:

(2a - b)2 = (2a - b)(2a - b) = 2a·2a - 2ab - 2ab + bb = 4a2 + b2 - 4ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
22. maj 2016 af KatrineJe (Slettet)

#4 har du ikk glemt - b^2.. altså udtrykket hedder jo :)

(2a-b)^2 - b^2 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2016 af PeterValberg

#5 Nej, jeg har ikke glemt noget, mit svar omfatter UDELUKKENDE parentesen....
Men hvis vi absolut skal "kigge på" hele opgaven:

(2a - b)- b2 =
4a2 + b2 - 4ab - b2 =
4a2 - 4ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.