Matematik

Hvad menes der med |-x| ?

22. maj 2016 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad menes der med |-x| ?
Kan simpelthen ikke huske det. Betyder det, at tallet skal være positivt? eller hvordan?

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2016 af Arccossintan (Slettet)

De kantede parenteser kaldes numerisk tegn. Når et tal er anført imellem sådanne tegn, er man interesseret i den numeriske værdi af tallet. Den numeriske værdi er altid positiv, da denne angiver, hvor mange 'spring' på en tallinje man foretager, og ikke om man bevæger sig fra højre mod venstre eller omvendt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2016 af AskTheAfghan

Standard definition: |x| = x, hvis x≥0, og |x| = -x, hvis x < 0.

Eksempel: |10| = 10, da 10≥0. |-10| = -(-10) = 10, da -10 < 0.

Bemærkning: |x| ≥ 0 for alle x.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2016 af mathon

Hvad menes der med |-x|

            \left | -x \right |=\left | (-1)\cdot x \right |=\left | -1 \right |\cdot \left | x \right |=1\cdot \left | x \right |= \left | x \right |


Svar #4
23. maj 2016 af Hmm-Lars (Slettet)

Tusind tak alle sammen :)


Skriv et svar til: Hvad menes der med |-x| ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.