Fysik

Termodynamik

29. maj 2016 af VTP - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne have hjælp til at beregne Q_CA i opgave b).

Opgave 2

Figuren nedenfor viser PV-diagrammet for en kredsproces, der har form som en trekant med start i tilstand A, derfra via en isokor proces (konstant volumen) til B, derfra via en isobar proces (konstant tryk) til C og derfra tilbage til A. Alle processer er reversible og gassen er en diatomar idealgas. Temperaturen i tilstand A er lig TA= 250 K. 

(Figuren er vedhæftet)

a)  Vis, at systemet indeholder 9,75 x 10-2 mol gas og beregn arbejdet som udføres på gassen for hver delproces (W_AB, W_BC og W_CA). Beregn også det samlede arbejde udført af gassen.

W_AB= 0 J

W_BC= -405 J

W_CA= 304 J

W_tot= 101 J 

b)  Beregn for hver delproces tilvæksten i indre energi (U_AB, U_ BC og U_ CA) og den tilførte varmemængde (Q_AB, Q_BC og Q_CA).

U_AB= 506 J

 U_BC= 1,01 kJ

 U_CA= -1,52kJ 

Q_AB= 506 J

Q_BC= 1,42 kJ

Hvordan beregner jeg Q_CA?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af mathon

Du har
                         \frac{p_C\cdot V_C}{p_A\cdot V_A}=\frac{T_C}{T_A}

                         T_C=\frac{p_C\cdot V_C}{p_A\cdot V_A}\cdot T_A

og
                         p_C\cdot V_C=n\cdot R\cdot T_C


Svar #3
29. maj 2016 af VTP

Hvordan bestemmer jeg så Q_CA ud fra det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2016 af mathon

        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! Q_{C \to A}=-n\cdot \frac{R}{\gamma-1 }\cdot \left ( T_A-T_C \right )=-(0{,}0975\; mol)\cdot \frac{R}{0{,}4}\cdot (-250\; K)=506{,}625\; J


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.