Matematik

Ligningssystem HASTER

01. juni 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: C-niveau
Er der nogen, der ved, hvordan jeg regner denne ligningssystem ud?

16x -8y = 4
-12x + 14 = 6

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der mangler vel et y i din anden ligning?


Svar #2
01. juni 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Nope. Den står således.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2016 af PeterValberg

Når du finder det manglende y, så er det
"bare" to ligninger med to ubekendte....

Hvordan, spørger du?

Se video nr. 20 på denne videoliste [ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Okay. 

Isoler x i din anden ligning og indsæt udtrykket i din første ligning og isoler y. 

Du får x = 2/3 og y = 5/6. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2016 af PeterValberg

#2 Er du sikker, for du kan ikke finde en entydig løsning for x og y
     med de givne oplysninger ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2016 af Radissen (Slettet)

Regnede forkert her, sorry


Svar #7
01. juni 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Er helt lost, Peter.
Hvilket tal går både op i 16 og -12?

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2016 af peter lind

4


Svar #9
01. juni 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Jamen så bliver det 4x og -3x? Skal x ikk være det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

-12x+14=6\Leftrightarrow x=\frac{2}{3}

16*\frac{2}{3}-8y=4\Leftrightarrow y=\frac{5}{6}


Svar #11
01. juni 2016 af jensenshjælp (Slettet)

Hvordan fik du frem til x = 2/3?

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

-12x+14=6\Leftrightarrow -12x=-8\Leftrightarrow x=\frac{-8}{-12}=\frac{2}{3}


Skriv et svar til: Ligningssystem HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.