Matematik

eksamensopgaver

06. juni 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

opg 1. reducer udtrykket:   -a (a+b) + (a-b)^2 +b^2    er det korrekt at det giver a+b??

opg. 2 løs ligningen: 2(3x-1) = 4x+8      giver det 3??

opg. 3  om en eksponentielt voksende funktion oplyses det, at fordoblingskonstanten er 7 og at grafen for funktionen går i gennem punktet (3,8).

hvad er y-værdien når x = 10?? ved ikke hvad jeg skal gøre i den sidste                          


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2016 af nera (Slettet)

Opg 1. 

b(2b-3a) eller

2b^2-3ab eller

b(-(3a-2b))


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Er du til eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2016 af nera (Slettet)

Opg 2.

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2016 af nera (Slettet)

Klokken er vist over eksamenstid.


Svar #5
06. juni 2016 af unicorn66

#1

hvordan kan det give det, går de to første a ik ude med hinanden, og går de to sidste b^2 ik ogs ud med hinanden. så der kun a +b tilbage??

#2 nej er ik til eksamen


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

(a-b)2 = a2 -2ab + b2

Der er altså herffra et b2 til det sidste led, så de går ikke ud med hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Opg 3)

Når x bliver fordoblingskonstanten større, bliver y dobbelt så stor. Se lidt på dine x-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Prøv at skrive, hvordan, du er nået frem til dine resultater. Vi kan godt fortælle dig, hvad resultaterne bliver, men det hjælper dig ikke til at løse andre opgaver. Hvis vi kan se, hvad du har problemer med, kan vi bedre hjælpe.


Svar #9
06. juni 2016 af unicorn66

okay så når x er 10 så er y 15?

altså fordi på punktet (3,8) er x 3 og y 8 

så x er doblet 7 gange 3+7 er 10

så må y jo gi 8+7= 15??


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Nej, x er ikke dooblet 7 gange. x er blevet 7 større. Da 7 er fordoblingskonstanten, er y blevet dobbelt så stor, nemlig 2*8 = 16.

Hvis x bliver yderligere 7 større, altså 17, bliver y igen dobbelt så stor: 2*16 = 32.


Skriv et svar til: eksamensopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.