Fysik

Lys og atomer - vinkler

07. juni 2016 af bioidræt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fysikeksamen - HJÆLP!
Jeg er "så heldig" at have trukket lys og atomer til min fysikeksamen, men jeg er blevet forvirret over nogle vinkler. Hvad er grænsevinklen? Og er udgangsvinklen, spejlingsvinklen, brydningsvinklen og grænsevinklen det samme? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2016 af mathon

Det hedder indfaldsvinkel, udfaldsvinkel og brydningsvinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2016 af mathon

Grænsevinklen er den største indfaldsvinkel g, hvorved brydning kan ske - brydningsvinklen er 90^\circ.
Øges indfaldsvinklen over g, er der fuldstændig tilbagekastning.

Fuldstændig tilbagekastning kan kun ske, når strålegang er fra et stof med større tæthed til et et stof med mindre tæthed.

                           \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=n_{re1}<1

                           \frac{\sin(g)}{\sin(90^{\circ})}=n_{rel}

                          g=\sin^{-1}(n_{rel})


Skriv et svar til: Lys og atomer - vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.