Matematik

Hej alle sammen. Matematik brøker.

07. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Juice, Mælk og kakaomælk fås i forskellige kartoner med 1/4 liter, 1/2 liter, 1/5 eller 1 liter.

Hvormange liter er :

A: 4 kartoner 1/5 liter og 3 kartoner 1/2?

B: 5 kartoner 1/4 liter, 5 kartoner 1/2 og 2 kartoner 1 liter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2016 af mathon

A:
            4\cdot \frac{1}{5}+3\cdot \frac{1}{2}=\frac{4}{5}+\frac{3}{2}=\frac{8}{10}+\frac{15}{10}=\frac{8+15}{10}=\frac{23}{10}=\frac{20}{10}+\frac{3}{10}=2\tfrac{3}{10}  


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2016 af sjls

Du skal her gange brøker. Hvis du har lært det, burde du sagtens kunne løse opgaverne. For eksempel i opgave A, har du 4 kartoner af 1/5 liter. Så skal du bare sige 4*\frac{1}{5} for at finde ud af, hvor mange liter det er.

Og husk nu, at hele tal altid kan skrives som brøk, hvor nævneren er 1. Dvs.:

 4=\frac{4}{1}

Herefter lægger du så de 3*\frac{1}{2}  liter til.


Svar #3
07. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet)

hvad så med B 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2016 af sjls

Jeg ved ikke helt, hvad du mener med B 1/2, men hvis du mener ift. opgave B, så er det samme princip som opgave A. Du skal bare gange det hele tal med brøken, der står bagefter og til sidst lægge resultaterne for de 3 regnestykker sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2016 af mathon

B:

B: 5 kartoner 1/4 liter, 5 kartoner 1/2 og 2 kartoner 1 liter?       

     5\cdot \frac{1}{4}+5\cdot \frac{1}{2}+2=5\cdot \left ( \frac{1}{4} +\frac{1}{2}\right )+2=5\cdot \left ( \frac{1}{4}+\frac{2}{4} \right )+2=5\cdot \frac{3}{4}+2=

                \frac{5\cdot 3}{4}+2=\frac{15}{4}+2=\frac{12}{4}+\frac{3}{4}+2=3+\frac{3}{4}+2=5+\frac{3}{4}=5\tfrac{3}{4}


Skriv et svar til: Hej alle sammen. Matematik brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.