Fysik

alfa, beta og gamma

08. juni 2016 af bjar2938 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej 

hvor meget vejer alfa, beta og gamma


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2016 af mathon

gamma-stråling er EM-stråling, som ikke består af partikler og som sådan ikke har nogen masse.
Men \gamma-strålingens energi er ækvivlent med en meget lille masse ifølge Einstens formel \Delta m=\frac{E}{c^2}.

Når der regnes i
hele tal:\begin{matrix} \alpha-str\aa ling\; best\aa r\; af\; heliumkerner \; _{2}^{4}\textrm{He} \; med\; massetallet\; 4\; u\\ {\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \beta^--str\aa ling\; best\aa r \; af \; elektroner\; _{-1}^{0}\textrm{e} \; med \; massetallet \; 0. } \end{matrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2016 af mathon

eksakt:

                 m_{He^{2+}}=6{,}64466\cdot 10^{-27}\; kg
                 m_e=9{,}10938\cdot 10^{-31}\; kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2016 af mathon

Husk under FYSIK næste gang.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2016 af Moderatoren

Jeg har flyttet til Fysik


Skriv et svar til: alfa, beta og gamma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.