Matematik

Øveopgave til årsprøve - TI-Nspire

09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: A-niveau

I denne opgave skal jeg gøre brug af TI-Nspire.

Her skal jeg skrive x-værdierne og y værdierne.

I dette tilfælde er årstallene 0,1,2,3,4,5,6,7
dvs.

lx:{0,1,2,3,4,5,6,7}

ly:{?????}

Hvad skal jeg så skrive i y-værdien?

Vedhæftet fil: 2016-06-09 (3).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2016 af Soeffi


Svar #3
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Hvordan har du gjort det? Jeg forstå det ikke.. er så dårlig til Nspire..


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2016 af Soeffi

#3 

Du skriver: 

lx:={0,1,2,3,4,5,6,7} "enter"

ly:={2093,2342,2630,2926,3258,3626,4115,4622} "enter"

Dernæst vælger du Eksponentiel regresssion som vist og vælger de to lister.


Svar #5
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Okay, mange tak! Når du skal tilføje en applikation vælger du så "noter" eller "beregninger"

- Er der en hjemmeside eller noget andet, hvor man kan se hvordan og hvorledes man bruger Nspire, ligesom det billede du har sat ind. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2016 af Soeffi

#5 Okay, mange tak! Når du skal tilføje en applikation vælger du så "noter" eller "beregninger"

Du kan vælge begge dele. Hvis du er i Noter kommer der bare en ekstra menu frem til at starte med, hvor du vælger "Beregninger" for at komme til ovenstående menu.

Du kan prøve at søge på Youtube. Der er en del videoer om Ti-Nspire både på dansk og engelsk.


Svar #7
09. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Okay, tak.
?Ville du også ikke forklarer mig hvordan jeg laver a, b og c

For eksempel nu hvor jeg har lavet det første, så aner jeg ikke hvilken opgave jeg har løst:/


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2016 af Soeffi

#7

5a er løst i #2. Man mangler bare at skrive svaret: f(x) = 2091·1,119x , hvor f(x) er antallet af robotter og x er antal år efter 2001.

5b Den årlige vækst er (1,119 - 1)·100% = 12%

5c Antallet af robotter i 2010 er f(9) = 5745. Antalet af robotter i 2011 er f(10) = 6428. Det er højere end de faktiske tal.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2016 af dinmor1111 (Slettet)

Denne opgave burde man kunne løse, hvis man fulgte lidt med i timerne.


Skriv et svar til: Øveopgave til årsprøve - TI-Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.