Matematik

Brøker plss hjælp...Fast

09. juni 2016 af Kimbeast123 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

7.b med 24 elever skal bestille pizza og sodavand til en klassefest.

1/4 af eleverne vil have pizza med ost.

1/3 af eleverne vil have pizza med ost og oliven.

Resten af eleverne vil have pizza mes ost, aliven og ansjoser.

Hvor mange pizzaer skal der købes af hver slags?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Spiser de en pizza hver?

Du skal blot finde hvad 1/4 af 24 er: 24*\frac{1}{4}=\frac{24}{4}=? - udregn selv. Dette skal du så også gøre med 1/3. Herefter kan du finde de resterende elever. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2016 af mette48 (Slettet)

1/4 af 24 fås ved at dele 24 med 4   =

1/3 af 24 fås ved at dele 24 med 3   =

antallet af pizzaer med ost og med ost og oliven trækkes fra 24


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2016 af mathon

Brøkoversigt
                        \frac{1}{4}=\frac{3}{12}  pizza med ost

                        \frac{1}{3}=\frac{4}{12}  pizza med ost + oliven

                        \frac{5}{12}  pizza med ost + oliven + ansjoser

           \frac{1}{12} af 24=2 

respektiv
antalsoversigt
                        \begin{pmatrix} 3\\ 4 \\5 \end{pmatrix}\cdot 2=\begin{matrix} 6\\8 \\ 10 \end{matrix}

                         


Skriv et svar til: Brøker plss hjælp...Fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.