Fysik

Idealgasligningen

16. juni 2016 af STE02 - Niveau: B-niveau

Hej SP

Er der nogen, der kan give mig en (dybdegående/beskrivende) forklaring af, hvad idealgasloven er og går ud på? 

Jeg har fundet en hjemmeside, hvor der står noget om idealgasloven: >> http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/noter/absolut_temperatur/absolut_temperatur.htm <<. Er der nogen, der hurtigt kan sige, om teorien, der står under 'idealgaslove' er korrekt, eller om det hører til en anden gaslov?

Det haster! skal til eksamen snart!

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2016 af mathon

For en ideal gas - ikke med for stort tryk og ikke med for lille volumen - gælder
tilnærmet:
                              p\cdot V=n\cdot R\cdot T
                           
hvor
                      \begin {array} {|c|c|} \textbf{st\o rrelse}&\textbf{betegnelse}\\ \hline p&tryk\\ \hline V&volumen\\ \hline n&antal\; mol\\ \hline R& universelle\; gaskonstant\\ \hline T&den \; absolutte\; temperatur\\ \end{array}


Skriv et svar til: Idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.