Fysik

Bevægelsesligningerne

17. juni 2016 af simone1517 - Niveau: B-niveau
Er der nogle der kan komme med eksempler på Bevægelsesligningerne for konstant accelereret med en beregning på? Altså, hvor man kan hvad resultatet bliver. Har søgt på google og ingenting fandt jeg plus i mine noter kan jeg ikke se at jeg nogensinde har regnet det ud.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2016 af peter lind

Det lyder aldeles usandsynligt, at du ikke har regnet på det.

Prøv det frie fald, kast med en bold, en bil, der accellerer eller bremser


Svar #2
18. juni 2016 af simone1517

Jeg har skrevet tal ind, men jeg har ikke regnet noget ud, hvor jeg har fået et resultat.
Der er f.eks. for t, hvor jeg bare har skrevet t uden et tal. Hvordan ved jeg så, hvilket tak der skal står der?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2016 af mathon

Bevægelsesligninger for
konstant acceleration a\! \! :

                                             v=a t+v_0

                                             s=\tfrac{1}{2}a t^2+v_0t+s_0

                                             2a\Delta s=v^2-{v_0}^2

       


Svar #4
18. juni 2016 af simone1517

Hvordan kan det være jeg har skrevet - foran a, så den er -982 m/s^2? 

Her er der ikke noget - tegn foran, hvad er så det rigtige? - eller uden?


Svar #5
18. juni 2016 af simone1517

Jeg har lavet dette eksempel. men det giver jo ingen mening at få en hastighed og stræking med minua foran?

Skal man fjerne - tegnet når man skal udregne det eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2016 af mathon

Ved faldbevægelser beregnes bevæglesesretningen - dvs nedad - for positiv,
så du skal forestille dig et koordinatsystem med nedadvendt y-akse
hvoraf
                                             v=g t+v_0

                                             s=\tfrac{1}{2}g t^2+v_0t+s_0

                                             2g\Delta s=v^2-{v_0}^2

begyndes fra hvile ({v_0}=0)

haves
                                             v=g t

                                             s=\tfrac{1}{2}g t^2+s_0

                                             2g\Delta s=v^2


Svar #7
18. juni 2016 af simone1517

Så de eksempler jeg har lavet kan jeg sagtens benytte til at vise, hvordan man benytter formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juni 2016 af mathon

                                     \overrightarrow{g}=\begin{pmatrix} 0\\ 9{,}82\; \tfrac{m}{s^2} \end{pmatrix}   

                                      g=9{,}82\; \tfrac{m}{s^2}


Skriv et svar til: Bevægelsesligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.