Matematik

Koncentration

18. juni 2016 af teknom (Slettet) - Niveau: C-niveau

1 L af en opløsning indeholder 5 % metoprolol som har en molekylvægt på 267,4 g/mol.

Densiteten på opløsningen er 1,2 g/cm3Hvad er koncentrationen af opløsningen i molaritet?

Mit bud:

1 L = 1000 mL

5% af 1000 mL: (5*1000)/100 = 50 mL

Jeg ved yderligere, at jeg skal dele følgende:833 mol/cm3

(267,4 g/mol) / (1,2 g/cm3) = 222,

Jeg kan ikke helt komme videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2016 af mathon

           

                     

.

.

            \left [metoprolol \right ]=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\rho }{M}=0{,}05\cdot \frac{1200\; \tfrac{g}{L}}{267{,}4\; \tfrac{g}{mol}}


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.