Fysik

Watt/energi

18. juni 2016 af baujensen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg producerer 1900 kj over 3 timer, hvad tilsvarer det så i watt?

Og hvis jeg producerer 240 watt over 3 timer, hvad tilsvarer det så i joule? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

Omregn de 3 timer til sekunder og de 1900kJ til J. Divider så energien med tiden.

Gang tiden (i sekunder) med effekten. Regn om fra J til kJ.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2016 af HamDenLangeDer (Slettet)

Watt = J/S (Joule per sekund)

1 kJ = 1000 Joule

Nu skriver jeg lige alle enheder på, sekudner, minutter, timer, etc. for at du lettere kan følge med i det, håber ikke at det virker modsat, og er forvirrende.

E er Energi, P er effekt.

E = 1900kJ * 1000 = 1900000 J

P = 1900000 / (60sekunder * 60minutter * 3timer) = 175.926 J/S

Den sidste opgave kan du godt lige prøve på at regne ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2016 af Eksperimentalfysikeren

En bemærkning om enheder:

Enheder, der er opkaldt efter en person skrives med stort begyndelsesbogstav: J (Joule), W (Watt). Undtagelse: fm (Fermi)

Øvrige enheder skrives med lille begyndelsesbogstav: s(sekund), m(meter).

Præfikser, der betegner små størrelser op til og med kilo skrives med små bogstaver, mens præfikser, der betegner store størrelser fra og med mega skrives med stort. Se evt:

https://en.wikipedia.org/wiki/Deca-

1W = 1J/s.

1fm har to fortolkninger: 1 Fermi og 1 femtometer. Det er to betegnelser for den samme længdeenhed. Da man indførte den, var der stor diskusion, fordi nogle ville gå systematisk til værks og benytte rækken mm, μm, nm, pm, fm, am, mens andre ville hædre Fermi med at opkalde en enhed efter ham. Diskusionen blev stoppet, da en deltager gjorde opmærksom på, at Fremi skulle forkortes fm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2016 af HamDenLangeDer (Slettet)

#3 Tak, der lærte jeg da egentlig også selv lige noget :)

Svar #5
18. juni 2016 af baujensen (Slettet)

Tak for svarene! 

Lad os så antage, at ikke længere kan betale min elregning, men selv vil producere min strøm - med en effekt på 240 watt over 3 timer, hvilke apparater ville jeg så kunne holde kørende? :-)


Skriv et svar til: Watt/energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.