Debat

Karakterkrav???

25. juni 2016 af Emmaa1212
Hej derude:)
Ville gerne spørge om der nogen der kender karakterkravet til stx og HTX i 2017. Jeg er nemlig svag til læseprøven, retskrivningsprøven og skriftlig fremstillingen man ville komme op i, i 9. Klasse. Jeg ville også spørge om hvilke fag man ville komme op i, hvordan de foregår og kravet til dem.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2016 af Marie854 (Slettet)

7 dansk, 7 Engelsk og 7 matematik


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. juni 2016 af Justitia

For at blive erklæret uddannelsesparat skal elever, der søger ind på stx, hhx og htx, opfylde et minimumkarakterkrav på 5,0 i deres uddannelsesparathedsvurdering. Elever, der søger ind på toårigt hf, skal opfylde et minimumskrav på 4,0 i deres uddannelsesparathedsvurdering i 9. klasse. For en positiv uddannelsesparathedsvurdering, må det faglige niveau ikke falde til under minimumsniveauet fra 8. til 9. klasse. 

Niveauet i uddannelsesparathedsvurderingen skal bekræftes ved elevernes afgangseksamen.Elever med et gennemsnit på mindst 6 i de bundne prøvefag ved folkeskolens afgangseksamen får en mulighed for at blive optaget uden at have en positiv uddannelsesparathedsvurdering.

Elever, der ikke opnår et resultat ved folkeskolens afgangseksamen, der svarer til uddannelsesparathedsvurderingens 5,0, får krav på optagelse på en gymnasial uddannelse, hvis de opnår et gennemsnit på mindst 3 i gennemsnit af de bundne prøvefag ved folkeskolens afgangseksamen. Hvis de søger direkte ind på hf i 10. klasse, kan de optages, hvis de har opnået 02 i dansk og matematik i Folkeskolens afgangseksamen. Hermed bliver folkeskolens afgangsprøve nu en afgangseksamen.

De elever, hvis standpunktskarakterer i april måned i 9. klasse opfylder uddannelsesparathedsvurderingens minimumskrav på 5,0, men som får mellem 2 of 3 i gennemsnit i de bundne prøvefag ved folkeskolens afgangseksamen, er forpligtet til at gennemføre en vejledningssamtale med henblik på at udfordre elevernes valg af ungdomsuddannelse, hvorefter eleven har krav på optagelse på en ungdomsuddannelse, eleven ønsker, det være sig en gymnasial uddannelse, en erhvervsuddannelse eller eux.

Oversigt over de forskellige prøver 9. klasse
 

Bundne prøver for elever i 9. klasse

De bundne prøver er obligatoriske for dig at gå op til, hvis du går i 9. klasse. Der er bundne prøver i fagene:

Mundtlig dansk og skriftlig dansk
Skriftlig matematik (prøver i matematiske færdigheder og matematisk problemløsning)
Mundtlig engelsk
Mundtlig fysik/kemi

Prøver der udtrækkes for elever i 9. klasse:

Der udtrækkes én prøve fra den humanistiske fagblok. Du kan derfor komme til prøve i enten skriftlig engelsk, skriftlig tysk/fransk, mundtlig tysk/fransk, historie, samfundsfag og kristendomskundskab
Der udtrækkes én prøve fra den naturfaglige fagblok. Du kan derfor komme til prøve i enten biologi, geografi, mundtlig matematik eller idræt.

Kilder

http://uvm.dk/Aktuelt/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Gym/2016/Jun/160603-Bredt-forlig-om-gymnasiereform
http://www.emu.dk/modul/hvilke-pr%C3%B8ver-skal-jeg-op-til-i-9-ogeller-10-klasse


Skriv et svar til: Karakterkrav???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.