Fysik

Thermodynamics

25. juni 2016 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg har enopgave, som jeg ikke kan komme videre.

Opgaven lyder:

I 1930erne blev Zeppelinere brugt til lange rejser med passagerer. Zeppelineren er fyldt med H2 gas, der giver opdrift, så den kan lette fra jordens overflade. 

Forbrænding af 75.000 m3 H2-gas frigiver en stor energimængde, så årsagen til at Zeppelinerne ophørte med passagerflyvninger var sikkerhedsrisikoen ved at bruge H2-molekyler til opdrift. Den kemiske reaktion for forbrænding af H2-molekyler er som følger: 2H2 + O2 → 2H2O. Dvs. to mol H2 på gasform og et mol O2 på gasform omdannes til to mol H2O på gasform. Entalpi- ændringen ved dannelse H2O på gasform er ΔH=-242kJ/mol. 

6. Beregn, hvor stor en energimængde, der frigives ved forbrænding af samtlige H2-molekyler i Zeppelineren og angiv også energimængden i ton TNT ækvivalent (Energien frigivet ved eksplosion af 1 ton TNT er 4,18·109 J).  


Der vides, at:

N =1.87 *1030 molekyler, når V= 75 000 m3 og P = 105 og T = 290 K
Zeppelinere rummer 6.27*103 kg H2 og 9.03*10kg atmosfærisk luft.

Hermed vedhæfter jeg opgaven som pdf-fil.
Det er opgave 1.6 og svaret er E = 7.53 * 10^{11} J = 180 \ TNT

Vil nogen inteligente menneske derude hjælpe med forstå opgaven, eller hvilken formel skal  der bruges?

På  forhånd Tak


 

Vedhæftet fil: eks2016.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2016 af mathon

                          \Delta H_{H_2}=\left ( 3{,}11049\cdot 10^6\; mol \right )\cdot \left ( 242000\; \tfrac{J}{mol} \right )=7{,}52738\cdot 10^{11}\; J

svarende til
                           
                          \frac{7{,}52738\cdot 10^{11}\; J}{4{,}18\cdot 10^9\; \tfrac{J}{ton\; TNT}}=180{,}081\; ton\; TNT


Svar #2
25. juni 2016 af Rossa

Tak mathon. Nu kan jeg se, at jeg ikke havde forstået teksten, fordi vi viste i forvejen, at ΔH=-242kJ/mol.
Så skulle jeg bare regne antallet af atomer til mol, men hvorfor forsvinder minus tegnet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. juni 2016 af mathon

Min tekst er forkert. Der skulle have stået:

                               E_{frigivet}=\left ( 3{,}11049\cdot 10^6\; mol \right )\cdot \left ( 242000\; \tfrac{J}{mol} \right )=7{,}52738\cdot 10^{11}\; J
svarende til
                           
                             \frac{7{,}52738\cdot 10^{11}\; J}{4{,}18\cdot 10^9\; \tfrac{J}{ton\; TNT}}=180{,}081\; ton\; TNT

\Delta H=-242\; \tfrac{kJ}{mol} er set i forhold til reaktionen, hvor gasserne mister energi.


Svar #4
25. juni 2016 af Rossa

Tusind Tak


Skriv et svar til: Thermodynamics

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.