Fysik

E=h*v

04. august 2016 af Chris2013 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal beregne energi ud, og svaret skal være i KJ/mol

E=6,63*10^-34*1 j*s*1,18*10^15 s^-1, jeg ved hvordan jeg skal omdanne det til KJ, jeg kan dividere med 1000 for at gå fra J til KJ, men hvordan omregne til mól?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2016 af mathon

          E_{f\! oton}=h\cdot f
          E_{mol\; f\! otoner}=N_A\cdot h\cdot f

  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_{mol\; f\! otoner}=\left (6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )\cdot \left (6{,}62607\cdot 10^{-34}\; Js \right )\cdot \left (1{,}18\cdot 10^{15}\; s^{-1} \right )=4{,}70857\cdot 10^{5}\; \tfrac{J}{mol}


Svar #2
04. august 2016 af Chris2013 (Slettet)

Tak for svaret, så vi vil finde  energien af så mange mol fotoner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2016 af mathon

Det er kun energien af ét mol fotoner.


Skriv et svar til: E=h*v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.