Matematik

Algebra

07. august 2016 af Hansen2001 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Jeg skal løse omkring 20 stykker, men for at være sikker på, at jeg har forstået det rigtigt, så ville jeg lige spørge her inden jeg laver dem alle.

Her er 3 af dem:

Selve stykket: 4n-2n=4
Jeg har fået den til: 4=6n

Selve stykket: -12=2+5v+2v
Jeg har fået den til: -14=7v

Selve stykket: 3=x+3-5x
Jeg har fået den til: 6x

I må meget gerne kommentere hvad i fik, hvad jeg har gjordt forkert (sikkert det hele) og hvordan jeg skal gøre det

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2016 af sjls

Lad os starte fra en ende af. Du har nemlig misforstået opgaven. Du har prøvet at reducere ligningerne, men opgaven går ud på, at du skal finde den ubekendte ved at isolere denne.

I den første opgave har du vist byttet rundt på plus og minus, men hvis du havde reduceret korrekt, ville du få:

4n-2n=4\Leftrightarrow 2n=4

For at finde ud af, hvor meget 1n er, skal du dividere med 2 på begge sider af lighedstegnet.

I de andre er det samme princip:

-12=2+5v+2v

Du trækker 2 fra på begge sider af lighedstegnet og dividerer med 7 på begge sider for at finde ud af, hvad 1v svarer til.

I den sidste trækker du tre fra på begge sider og reducerer på højresiden, så:

3=x+3-5x\Leftrightarrow 3-3=x+3-3-5x\Leftrightarrow 0=-4x

Prøv selv at udregne de afsluttende dele af det, jeg har skrevet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. august 2016 af PeterValberg

Se eventuelt disse videoer [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.