Matematik

Hjælp til trigonometri opgave

10. august 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælpe til at regne opgaven på vedhæftet billede ud. 

Jeg har løst opgave a og fået vinkel u til 40,75 grader, men jeg har virkelig svært ved opgave b. 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgave b? Er der en særlig metode/ formel jeg kan bruge. 

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2016 af JulieW99

Tegn en højde fra B vinkelret ned på |EC|. Denne har samme længde som stykket |AE|. Anvend Pythagoras, da du nu har en retvinklet trekant.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2016 af mathon

b)
       højden fra B er lig med \left | AE \right |

                           \sin\left ( 32{,}2^{\circ} \right )=\frac{\left | h \right |}{\left | BC \right |}

                           \left | BC \right |=\frac{0{,}72}{\sin\left ( 32{,}2^{\circ} \right )}


Svar #4
10. august 2016 af annahansen2 (Slettet)

#2, #3 Tak 

Kan det passe, at opgave a er = 40,75 grader?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. august 2016 af mathon

#4
         Det passer.


Svar #6
10. august 2016 af annahansen2 (Slettet)

#5 tak og kan det passe, at opg b (siden BC) giver 1,02?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. august 2016 af mathon

b)
                         \left | BC \right |=\frac{0{,}72}{\sin\left ( 32{,}2^{\circ} \right )}\approx 1{,}35


Svar #8
11. august 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er, der nogle der kan hjælpe med opgave c på vedhæftet billede. 

Jeg har løst opgave a og b, men har svært ved opgave c, så håber nogle kan hjælpe med en meode til at løse den på. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. august 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. august 2016 af mathon

I følge Pythagoras:
 


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. august 2016 af mathon

c)

       Cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende katete og
       hypotenusen:
   
           \cos\left ( \frac{A}{2} \right )=\frac{\left | AC \right |}{\left | PA \right |}

           \left | PA \right |=\frac{\left | AC \right |}{\cos\left ( \frac{A}{2} \right )}

       Sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den modstående katete og
       hypotenusen:

           \sin\left ( \frac{A}{2} \right )=\frac{\left | PQ \right |}{\left | PA \right |}

           \left | PQ \right |=\left | PA \right |\cdot \sin\left ( \frac{A}{2} \right )

           \left | PQ \right |=\left | AC \right |\cdot \frac{\sin\left ( \frac{A}{2} \right )}{\cos\left ( \frac{A}{2} \right )}

           \left | PQ \right |=\left | AC \right |\cdot \tan\left ( \frac{A}{2} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #12
11. august 2016 af mathon

i øvrigt er da 0<\frac{A}{2}<90^{\circ}

                        \cos\left (\frac{A}{2} \right )=\sqrt{\frac{1+\cos(A)}{2}}=\sqrt{\frac{1+\frac{10{,0}}{25{,}1}}{2}}=\sqrt{\frac{3{,}51}{5{,}02}}=0{,}836184
                 


Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.