Matematik

Find skæringspunkt med x-aksen

11. august 2016 af EnDelAfDanmarksHåb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået forskriften for en parabel.

g(x)= - 0.5 * (x - 2)+ 8

Skal nu finde skæringspunktet med x-aksen.

Kan i hjælpe mig? Er ret sikker på jeg skal bruge diskriminanten, men kan ikke finde ud af, hvad der er a, b og c i forskriften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2016 af PeterValberg

Løs ligningen:

-0,5\cdot(x-2)^2+8=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2016 af PeterValberg

-0,5\cdot(x-2)^2+8=0

-0,5\cdot(x^2+4-4x)+8=0

-0,5x^2-2+2x+8=0

{\color{Red} -0,5}x^2+{\color{Blue} 2}x+{\color{Green} 6}=0

{\color{Red} a},{\color{Blue} b},{\color{Green} c}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2016 af mathon

Alle punkter på x-aksen har punktformatet \left ( x,0 \right )
dvs  y=0.
skæringen mellem grafen for funktionen 

                                            g(x)=y=-0{,}5\cdot (x-2)^2+8
og
                                                           y=0
kræver derfor:
                                            -0{,}5\cdot (x-2)^2+8=y=0

                                            -0{,}5\cdot (x-2)^2+8=0

                                            (x-2)^2-16=0

                                            (x-2)^2=\left (\mp4 \right )^2

                                            x-2=\mp4

                                            x=2\mp4=\left\{\begin{matrix} -2\\6 \end{matrix}\right.

Grafen for g(x) skærer derfor x-aksen i punkterne \left ( -2,0 \right ) og \left (6,0 \right ).
        
        


Svar #4
11. august 2016 af EnDelAfDanmarksHåb (Slettet)

Tak for svar:-)


Skriv et svar til: Find skæringspunkt med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.