Matematik

Lineær differentialligning

13. august 2016 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er ax+b det samme som f(x)*y+g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2016 af peter lind

Hvad har det med lineær differentialligning at gøre ?

Jeg går ud fra at a og b er konstanter. Hvis det er tilfælde er de ikke lig med hinanden. Det første indeholder ikke y; men det gør det andet udtryk


Svar #2
13. august 2016 af pigen001 (Slettet)

Spørgsmålet hører inde under lineær differentialligninger, hvor jeg skal bevise y'=f(x)*y+g(x)s fuldstændige løsning.

Jeg læste herinde http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/differentialligninger/losninger-til-differentialligninger  y=k*x+c hvilket mindede mig om ax+b som er en lineær funktion...  så vil høre om det var det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2016 af peter lind

Det er ikke den fuldstændige løsning. y'(x) = f(x)*y+g(x) svarer til den sidste differentialligning i tabellen i din henvisning. Der bruges blot nogle andre navne. Du kan eftervise at det er den fuldstændige løsning ved at gøre prøve altså indstte løsningen på højre og venstre side og vise at resultaterne bliver ens


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2016 af peter lind

y'(x)=f(x)*y+g(x) <=>   y'(x)-f(x)*y=g(x) så svarende til tabellen er a(x) = -f(x) og b(x) =g(x)


Skriv et svar til: Lineær differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.