Matematik

Mat Hjælp!! det haster

15. august 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig brug for hjælp til disse opgaver, håber nogen kan hjælpe!

En potens funktion er givet ved: g(x) = 12x^1,75

1. Hvor mange procent ændres g(x), hvis x vokser med 10% ?

2. Samme spørgsmål hvis x vokser med 50% og 100%

3. Hvor mange procent ændres g(x), hvis x falder med 25% ?


Svar #1
15. august 2016 af Anonymm1

..


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2016 af argon42 (Slettet)

Du skal betragte en protens udvikling som y=b*xa
og x ganges med fremskrivningsfaktor Fx. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2016 af argon42 (Slettet)

1)

Vedhæftet fil:STUDIEPORTALEN.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2016 af nins009 (Slettet)

Vi har virkelig brug for hjælp til denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2016 af argon42 (Slettet)

50 procent

Vedhæftet fil:STUDIEPORTALEN 2.PNG

Svar #7
15. august 2016 af Anonymm1

Tusind tak, men kan du komme med en forklaring til det du har skrevet?

Er der ikke en nemmere måde?

Ps. Er det kun opgave 1, alt det du har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2016 af argon42 (Slettet)

#7 Kan du ikke kigge på tallene og se hvor du bliver forvirret, så tager vi den derfra.

jeg kender ikke en nemmere måde.

Det er opgave 1 og halvdelen af opgave 2 (den med 50 procent)
 


Svar #9
15. august 2016 af Anonymm1

Tusind tusind tak for hjælpen :-)

Jeg ville blive utrolig glad, hvis du kunne forklare lidt evt? til det du har skrevet.

Hvad med opgave 3, hvordan løser man det?  


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2016 af peter lind

Se dog henvisningen i #3

Hvis x ændres med faktoren Fx (nyt x = Fx*x) ændres y = g(x) med faktoren Fy får du

Fy*g(y) = g(Fx*x) <=> Fy*12*x1,75 = 12*(Fx*x)1,75   <=> Fy = Fx1,75 <=> Fx= Fy1/1,75 -

Fx= 1+rx og Fy=1+ry


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2016 af argon42 (Slettet)

Her er opgave 2 hvor x vokser med 50 procent, med lidt ord.

Ved ikke hvor meget du ved i forvejen så skriv hvis du bliver forvirret over en af trinene.

Vedhæftet fil:studieportalen 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. august 2016 af argon42 (Slettet)

#10

Fy=Fxa jeg ved ikke hvor du har Fy=1+ry ??

#9 
Jeg har desværre ikke arbejdet med når x falder med en procent.


Svar #13
15. august 2016 af Anonymm1

Okay, men tak for hjælpen :-)

Kan du løse denne opgave?

Bestem regneforskriften for den potensfunktion, hvorom det gælder at:

f(x) vokser med 24%, når x falder med 8%

Grafen går gennem (2,6)


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2016 af peter lind

brug resultatet fra #10 til at finde a. Fy= 1,24 og Fx = 0,92


Svar #15
15. august 2016 af Anonymm1

Kan du hjælpe, så jeg forstår det ? med lidt forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. august 2016 af peter lind

Hvis x aftager 8% altså bliiver 0,08x mindre er der nye x lig med x-0,08x = 0,92x faktoren på x er altså Fx= 0,92

Hvis y vokser med 24% bliver y 0,24y større og ender med 1,24y.

Indsat i udtrykket for en potensfunktion får du 1,24y=1,24*f(x) = f(0,92x)  <=>  1,24*b*xa = b*(0,92x)a = b*0,92a*xa  <=> 1,24 = 0,92a


Skriv et svar til: Mat Hjælp!! det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.